Aralık ayı içinde Çukurambar’da açılacak olan Teppanyaki Alaturka özgün tarzıyla Ankara’nın önemli mekanlarından bir tanesi olacak gibi görünüyor. Henüz açılmadan yapılmaya başlanan sosyal medya aktiviteleri ile bu alanda bir ilki gerçekleştiriyor ve yenilikçi yaklaşımını gösteriyor. Bu bağlamda bazı blog yazarları arkadaşlarımla katıldığım aktivite lezzetli, eğlenceli ve öğretici geçti. Bu aktiviteyi düzenleyen Teppanyaki Alaturka yönetimine teşekkür ederim. Aktiviteye katılan blog yazarı arkadaşlara da ( Erdem , Minikkuş , Buket , Bonbon , Burçak ve Onur ) selamlar.
Bu tür yeni konseptleri anlatırken önce tanımdan başlamak faydalı oluyor. Teppanyaki, Japon mutfağından geliyor. Teppan demir tava , yaki az yağda pişirilmiş anlamına geliyor. Bu 2 kelimenin birleşiminden oluşan teppanyaki ise Japon usulü ocakbaşı olarak tanımlanabilir. Önünüzde yer alan geniş teppanda aşçınız tarafından pişirilen yemeğiniz sıcak sıcak tabağınıza servis ediliyor. İşletmenin isminde yer alan Alaturka ise uzakdoğudan gelen bu pişirme tekniğinin bizim yemeklere uygulanmasından dolayı. Böylece ortaya uzakdoğu ve Türk mutfaklarının karışımından oluşan bir füzyon mutfağı ortaya çıkmış.
Çukurambar’da ana cadde üzerinde yer alan Teppanyaki Alaturka merkezi bir konumda, ulaşım kolay. 2 cepheli olan mekan günışığından faydalanıyor, gündüz saatlerinde içerisi oldukça aydınlık.
Dekorasyonda uzakdoğu öğelerinden faydalanılmış ama ağırlık verilmemesi faydalı olmuş. Buranın sadece uzakdoğu lokantası olarak anılması dar bir algıya yol açabilir, haksızlık olur.
Ahşap ağırlıklı dekorasyonda uzakdoğudan getirilmiş heykeller kullanılmış.
Teppanyaki Alaturka’nın oldukça iddialı bir şarap kavı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
Alt katta yer alan VIP odalarda hem özel gruplara yemek, hem de toplantılar düzenlenebilir. Bu odalarda yemek servisinden sunumlar ve ses izolasyonuna kadar her ayrıntı düşünülmüş.
Acılı ekşili çorba çok başarılı. Kararında acı, zengin içeriği ile herkesin beğenisini kazandı.
Salata olarak ahtapot glaze sunuldu. Görsel olarak çok şık bir sunumu var. İçeriğini ve lezzetini de beğendim.
Bir diğer yemeğimiz çıtır yufka içinde Adana kebap. Sadece 1 hafta önce Adana’da kebaba doyan bendeniz Adana konusunda biraz zor beğenirim,bunu not etmekte fayda var. Adana kebap başarılı ancak daha iyi olabilir. Çıtır yufka içinde servis edilmesi ise çok güzel bir fikir.
Teppanyaki Alaturka’nın iddialı mutfağının yaratıcıları uzakdoğulu şefler. Bu mekana özel olarak gelmişler ve kalacaklar. Yemeklerimizi onlar yaptılar.
Soğan ve havuç teppanyakide tuz ve karabiber eklenerek sote ediliyor. Daha sonra bifteklere sarılarak pişiriliyor.
Benim en beğendiğim lezzetlerden bir tanesi oldu. Teppanyakide yüksek sıcaklıkta pişen et ve sebzeler çok uyumlu ve lezzetli.
Ve sırada bizden bir lezzet , Ali Nazik. Soğan ve sarımsakla pişirilen kıyma patlıcanın üstüne seriliyor, en üste yoğurt ve tereyağlı sos. Sonuç olağanüstü.
Teppanyakide pişen tavuk şişi de çok beğendim, içi sulu kalmıştı ve yumuşaktı. Özellikle tavuğun marinesi çok başarılıydı.
Sebzeli pilav için ustamız teppanyakiye 2 yumurta kırdı. Daha sonra beyazlarını ayırdı, sarıları pirince ekledi. Pilavın sarı renginin temeli de yumurtanın sarısından geldi. Daha sonra sebzelerle ve yumurtanın beyazıyla karışan pirinç olağanüstü bir pilava dönüştü. Soya sosu ilave etmeyi unutmayınız!
Artık tatlı zamanı. Tatlımız kızarmış ananas üstünde dondurma. Teppanyakide kızartılan ananasların üstüne ustaların yapımı olan dondurma kondu. Kızarmış ananası severim ama dondurma inanılmazdı. Dışının beyaz olmasına bakmayın, iç tarafında da çikolatalı dondurma var. Bu tatlı Teppanyaki’nin vazgeçilmezlerinden olabilir.
Teppanyaki Alaturka yakın zamanda açılacak. Teppanyaki başında yemek yenilebileceği gibi masalarda da ala carte menüler olacak. Benzer lezzetleri masalarda da alma şansı olacak. Teppanyakiler için mutlaka rezervasyon gerekecek çünkü talebin yoğun olacağını tahmin etmek zor değil. Ayrıca toplantılar, iş yemekleri, doğumgünleri ve özel günler için son derece uygun bir mekan.
Ankara’ya yepyeni bir tarz getiren Teppanyaki Alaturka’yı merakla bekliyoruz. Bu güzel organizasyona imza atan herkese teşekkürler.
Ve bu ziyafeti bizlere sunan mutfak ekibine de teşekkürlerimi sunarım. Ellerinize sağlık.
Teppanyaki Alaturka
http://teppanyakialaturka.com/
yapmayın bunu gece gece! bu kadar blogger hepiniz yazmışsınız mekanı- yemekleri- bi sürü de foto koymuşsunuz! kaç seferdir iş çıkışı önünden geçiyorum zaten merak içindeyim!!!:D zaafım var bu tarz mutfaklara da! açılsın da ben de size bi nispet yapiim karşı atak- pardon karşı post ile:D
valla gece gece olmasının özel bir sebebi yok, ancak zaman bulabiliyorum. Benim de ofisime çok yakın, hemen her gün önünden geçiyorum. Her geçişimde de yemeklerini hatırladıkça fena oluyorum. Bir an önce açılsa da gitsek!
Çok güzel yazı olmuş. Ellerine sağlık.
teşekkürler
selamlar
güzel anlatmışsın oburcan, eline sağlık. bu tarz bir sunumu ben Miami’de özel davetli olduğumuz bir Thai restoranda görmüştüm. Yemekler Thai usulü aynı bu şekilde pişiriliyor. Japon/Thai/Çin yemeklerinde acı/tatlı/baharat farklılıkları var.
burası bence de başarılı bir yer olacak.
sevgiler
gorki
Gerçekten şu an Ankara’daki en çok merak ettiğim mekan burası oldu. Nasıl bir şahaneliktir bu!!! Yalnız, bir eleştiride bulunmak istiyorum. Madem restorana Japon ismi koymuşlar ve Japon pişirme stili ile servis ediyorlar yemeklerini, o zaman neden aşçılar Çinli!? Dünyanın neredeyse hiçbir yerinde bu tarz bir duruma rastlanmaz. Hiç bir Japon, mekanında Çinli, Koreli vb çalıştırmaz. Gerçi bu restorandaki konsept Japon mutfağı değil ama, söylemeden edemedim… Quick China, Sushico gibi restoranlarda da aşçılar ya Tayvanlı, ya Filipinli. Bizim insanımız da “oley Asyalı” diye sevinirler. Kaç tane Japonla gittiysem buralara, hepsi de bu durumdan şikayetçilerdi. Hiçbirini de bizdeki Uzak Doğu Restoranlarına sokamazsın… Neyse, bunları altbilgi olarak verdim sadece. Sonuç olarak süper bir yere benziyor. Açılsın bir an önce!
Tarzı olmayan bir mekan daha. Böyle yerlere hiç tahammülüm yok. Bu tür mekanlarda lezzet kriter olmaktan çıkıyor benim için. Japon mutfağı ama Adana, Ali Nazik servis ediyor. Yakında digiturkten maç da vermeye başlarlar. Ne de olsa maç seyri sırasındaki tüketimde iyi para var değil mi ? Her şeyden biraz olsun ama bir tarz, bir stil, bir duruş aman ha olmasın. Tarzımız tarzsızlık. Örnek olarak herhangi bir mekan düşünmeksizin soruyorum: Niye 30 yıldır kurufasulye-pilav gibi çok basit ve sade ürünleri servis eden mekan hala vardır ve çok takdir görürür ? Cevap: Tarz, stil, duruştur. Birileri istediği için yapmamaktır, kendisi istediği, inandığı ve yapabildiği için yapmaktır. Burası da İtalyan Restoranı olduğunu ilan edip, öyle dekorasyonunu yapıp ama içki servisi yapmayan, menusunde Turk tatlıları koyan, ramazanda pide servisi yapan, iftar sofrası kuran, sordum sarı çiçeğe çaldıran mekanlara benziyor. Ha illa bunları yapacaksan deki ben et restoranıyım de, başka bir şey de. Tam bir ortaya karışık durumu daha.