11 Mart 2010

PAPAĞAN ÇİĞBÖREK – ESKİŞEHİR

Eskişehir’e günübirlik gitmişken siz sevgili Oburcan’lara eli boş gelmek olmaz dedim ve meşhur Papağan Çiğbörek Salonunu ziyaret ettim. Papağan , şehrin tam merkezinde Köprübaşı tarafında 1975′ten beri faaliyet gösteren , bu tip mekanların artık olmazsa olmazı ünlü resimleriyle dolu , küçük ve şirin bir yer. Çiğbörek ise Tatar mutfağından gelen leziz bir yemeğimiz. Papağan , Eskişehir’de çiğbörek konusunda ilk 3 içinde yer alır.
Siparişinizi vermenizin ardından 10 dakika içinde çiğböreğiniz tabağınızda. 5 adet leziz çiğbörek. Tek sorun , özellikle içinin , çok sıcak olması ve bu kokuya dayanmak ve beklemek zorunda kalmanız.
Kıymalı ve peynirli çiğbörekler mevcut. Dilerseniz aynı tabakta 2 çeşidinden de alabilirsiniz. Fiyat 5 TL. Bu paraya bu lezzet son derece tatmin edici.

Papağan Çiğbörek
Köprübaşı
Yalbı Sokak No:5
Eskişehir
Telefon : 222 – 231 43 62
Yazar : OBURCAN (345 Posts)


PAPAĞAN ÇİĞBÖREK – ESKİŞEHİR için 8 yorum:

  1. En sevdiğim bir börek çeşitidir.Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Afiyet olsunnnnn….

    Cevapla
  2. Eskişehir güzel yerdir severim ama bu börekler aklımı başımdan aldı:)

    Cevapla
  3. evcimen:

    balgat'taki Konakbay ÇiBörek tavsiyemdir…Ankara'da boylesini gormemistim, diyeceksiniz…

    Cevapla
  4. Cube:

    Ben Tatarım, en güzel çiğ köfteyi de benim annem yapar :)

    Cevapla
  5. Eskişehir'e yolunuz düşerse birde Hasan Polatkan Caddesindeki Eskişehir Çiğbörek Evinde bir yiyin. Papağan aşırı sirkülasyon nedeniyle kalitesi çoook düştü.

    Cevapla
  6. Çibörek Demişken:

    Ben Eskişehir'de yaşıyorum yirmi senedir ve Papağan meşhur olduktan sonra kalitesini iyice düşürdü. Bilmiyorum çok eskiden nasıldı ama şimdi çiböreğin ağıza alınca hafif çıtırtı yaratacak ince hamurundan ve buna mukabil çok az yağ çekmesi gereken çiböreğin kendisinden eser yok. Diyebilirim ki hızlı ve seri üretim Papağan'ın eski günlerini gölgede bırakan bir vasatlık ortaya çıkarmış. Seri üretim demişken Bence en iyi çibörekçi Atalar Caddesi'ndek, ancak o bile artık hamuru makine ile açıyor. Tamam hamur ,nce ama geleneksel yemek kültürü nerede…

    Cevapla
  7. Son gittiğimde Papağan'dan ben de memnun kalmamıştım.Bahsettiğiniz diğer çibörekçi Has Kırım. Kentpark'taki yeni yerinde yedim.Haklısınız,hamuru makine ile açıyorlar ama en azından incecik açılıyor diyelim.Makbul olanı elbete el açması.

    Cevapla
  8. Çibörek Demişken:

    Yukarıda adı geçen Konakbay çibörekçisi, çok iddialı gelebilir ama, Türkiye'de ve özellikle Eskişehir'deki çibörekçilerle yarışır. Amcanın adını hatırlamıyorum ama ifadesine göre bir yemek yarışmasında çiböreğinin Türkiye birinciliği de varmış. Bu arada amca ciddi gözükse de konşturmayı başarırsanız çok hoşsohbet. Ben nasip oldu Kırım'da da çibörek yedim Türkiye'de çok çok daha iyi yapılıyor ve Tatar kültürü de Türkiye'de çok daha derinlemesine yaşanıyor. Konakbay'ın sahibi yaşlı teyze ve amca da bu kültürün yansıtıcıları. Teyze evde nasıl börek açıyorsa lokantada da öyle yapıyor. Zaten çibörek ve mantıdan başka bir şey yapılmıyor. Seri üretim olmadığından oklava ile açılan hamurun enfes lezzeti takdire şayan. Son gittiğimde çiböreğin tanesi 1.50 TL idi. Tam adres vermek gerekirse; balgat pazarının yanından çıkan sokağın sağ kolunda, okulun karşısına düşüyor.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

     

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pubcon 2014